Danielsen, Arne: Mesteren

299,00 kr.
139,00 kr.
Varenummer: tilbud mesteren

Bogen er nedsat pga. klistermærke på forsiden.

Den 22. november 2013 fik skakspillet en ny verdensmester. Det unge norske supertalent Magnus Carlsen slog kort før sin 23-års fødselsdag inderen Viswanathan Anand i en match på dennes hjemmebane og indtrådte dermed i skakspillets kongerække som den 16. officielle, ubestridte skakverdensmester nogensinde.
Bedriften udløste akut skakfeber i Norge, hvor Carlsens verdensmesterskab vurderes som den største enkeltmands-sportspræstation i landets historie. Magasinet Forbes har optaget det unge skakgeni på listen over verdens 100 mest indflydelsesrige personer.
Denne bog fortæller den utrolige historie om, hvordan klog børneopdragelse, en veltilrettelagt norsk børneskakindsats, dygtig brug af skaktrænere og IT-hjælpemidler, men først og fremmest et gigantisk medfødt talent for hukommelse, koncentration og vedholdenhed samt glæde ved skakspillet gik op i en højere enhed, så Magnus Carlsen fra Norge i dag må nævnes i samme åndedrag som skakgiganterne Fischer og Kasparov.
Den norske forfatter og skakjournalist Arne Danielsen haren omfattende viden om skak. Han har i mange år dyrket spillet, både som turneringsspiller, ungdomstræner og skribent, og har fulgt Magnus Carlsens skakkarriere tæt gennem de seneste 10 år.
Denne bog er ikke en samling af skakpartier træk for træk, men en fortælling, som med lige dele humoristiske anekdoter, historisk tilbageblik og samfundsmæssigt perspektiv forsøger at forklare det norske skakmirakel. Bogen er oversat til dansk af journalist og skakspiller Morten Mikkelsen.

1
+
Tilføj til kurv
Egenskaber
Udgivelsesår
2014
Forlag
Turbine
Antal sider
327
Sprog
Dansk