Varegrupper


Se mere i venstremenuen

 

 

 


 

McFarland biografier

< 1 2 >
 • Soltis: Frank Marshall, United States Chess Champion (McF)

  Soltis: Frank Marshall, United States Chess Champion (McF) På fjernlager 229,00 DKK Inkl. moms

  Andrew Soltis, 2013, McFarland   Paperback, 383 sider, engelsk
  - med undertitlen "A Biography with 220 Games"
  Dette er 2nd edition af bogen, der udkom første gang i 1993

  Frank Marshall (1877-1944) var amerikansk mester fra 1907 til 1936, hvilket næppe er overgået af andre mestre i store skaklande.
  Marshall var en livsstykke, næsten altid afbildet med slips og cigar. Elskede brætspil, var bl.a. verdensmester i Salta (en form for dam). Marshall påstår at han - efter at have lært skakspilletsom 10-årig - spillede hver dag i de næste 57 år.
  Bogen beskriver både mennesket Marshall og hans spillestil via 220 partier (hvoraf nogle aldrig publiceret før)..

  Om forfatteren: amerikansk GM, bor i New York. 8 gange klubmester i "Marshall Chess Club". Har udgivet et utal af meget roste skakbøger. Skakskribent i New York Times og i Chess Life
  Læs anmeldelser:

  Mere info »
 • Hans Renette: H.E. Bird A Chess Biography with 1198 Games (McF)

  Hans Renette: H.E. Bird A Chess Biography with 1198 Games (McF) På fjernlager 519,00 DKK Inkl. moms

  Hans Renette, McFarland, 2016. Hardback, 608 sider, engelsk

  Få skakspillere - omend nogen - i det 19. århundrede kan siges at have haft en længere og mere varieret karriere end Henry Edward Bird (1829-1908). Efter at have forfulgt en civil karriere i årevis fik kærligheden til skakken overtagt. Bird tilhørte det øverste niveau blandt de britiske spillere i årtier. Bird´s tilgængelighed, hårdt angribende stil og foragt for remisser gjorde ham til folkets favorit. Medens modsat hans stolte og til tider stridbare karakter førte ham ind i tvister med datidens skak kollegaer. Selvom han var en dominerende figur, så faldt han i glemmebogen efter sin død. Men får nu en fortjent biografi.

  Denne omfattende første biografi om Bird giver en detaljeret redegørelse for hans personlige liv, og en dyb dækning af hans bedrifter skakbrættet. Næsten 1.200 partier er inkluderet, hundredvis af dem offentliggjort for første gang. Næsten 450 partier er præsenteret med en blanding af oprindelige og nye analyser.

  Om forfatteren: Hans Renette er belgier, historiker og selv skakspiller med titel af FM, men med 2 IM normer 
  Vores vurdering: er du skak historisk interesseret, så er her en bog, der virker særdeles overbevisende og dybt research´et - om en spændende periode i britisk skakhistorie/ ole knudsen
   

  Mere info »
 • Forster: The Zurich Chess Club, 1809-2009 (McF)

  Forster: The Zurich Chess Club, 1809-2009 (McF) På fjernlager 359,00 DKK Inkl. moms

  Richard Forster, 2011, McFarland   Hardback (stort format), 436 sider, engelsk
  - med forord af Vladimir Kramnik.  Dette er en kraftig revideret udgave af den på tysk udgivne første udgave i 2009. 

  Grundlagt i 2009 er "the Zurich Chess Club" verdens ældste skakorganisation. Igennem århundreder har den været et mødested for bemærkelsesværdige personligheder indenfor kunst, litteratur, videnskab, økonomi, politik og - selvfølgelig - skak.
  Vi får historien om klubben som drivende kraft internationalt, - og nationalt i Schweiz. De historiske turneringer i 1934, 1953 og 1959 dækkes selvfølgeligt dybt. Kulminerende med turneringen i 2009 hvor det lykkedes at samle de nulevende verdensmestre.

  Om forfatteren: Richard Forster har en doktorgrad i datalingvistik og er skakligt IM med p.t. 2 GM-normer. det internationale mester titel i skak. Han er også skak klummeskribent af Neue Zürcher Zeitung. Han er forfatter til den meget roste skak biografi Amos Burn (McFarland, 2004) og medredaktør af det monumentale tyske monografi Emanuel Lasker: Denker, Weltenburger, Schachweltmeister (Exzelsior Verlag, 2009).

  Mere info »
 • Urcan & Braunwarth: Arthur Kaufmann (McF)

  Urcan & Braunwarth: Arthur Kaufmann (McF) På fjernlager 319,00 DKK Inkl. moms

  Olimpiu G Urcan & Peter Michael Braunwarth, 2012, McFarland   Paperback (stort format), 266 sider, engelsk
  - med undertitlen "A Chess Biography, 1872-1938"

  Denne boger giver et detaljeret billede af den rumænsk fødte Arthur Kaufmann liv og skakkarriere. Herunder livet som student og filosof i Østrig.  
  Udover turneringsresultater giver bogen et billede af Kaufmanns mindre kendte matcher imod nogle af datidens topspillere. Bogen indeholder 71 Kaufmann partier med detaljerede kommentarer og diagrammer.
  Forord af velkendte Mihail Marin.

  Om forfatterne: Braunwarth er professor fra Wien i Østrig. Urcan bor i Singapore, og skribent i bl.a. New In Chess og på ChessCafe.com
  Se mere om indhold nedenfor:

   

  Mere info »
 • Harding: Eminent Victorian Chess Players (McF)

  Harding: Eminent Victorian Chess Players (McF) På fjernlager 359,00 DKK Inkl. moms

  Tim Harding, 2012, McFarland   Paperback (stort format), 402 sider, engelsk
  - med undertitlen "Ten Biographies"

  Denne bog portrætterer udviklingen i britisk skak i det 19´ende århundrede via 10 portrætter af britiske spillere, der var med til at skabe moderne skak.
  Bogen bygger på omfattende research i primær kilder og giver et portræt af alle 10. Indeholder mere end 160 partier og 50 fotografier.

  Om forfatteren: har spillet skak-OL for Irland, og kendt som korrespondance skakspiller. Er en anerkendt skakskribent i mange aspekter af skakken. Har været redaktør på Chess Mail magazine, og skriver nu blandt andet på chesscafe.com. Bor i Dublin, Irland.

  Se indhold nedenfor:


   

  Mere info »
 • Hilbert: Emil Kemeny A Life in Chess (McF)

  Hilbert: Emil Kemeny A Life in Chess (McF) På fjernlager 319,00 DKK Inkl. moms

  John S Hilbert, 2013, McFarland   Paperback (stort format), 352 sider, engelsk
  - med undertitlen "A Life in Chess"

  Emil Kemeny blev født og voksede op i Budapest, Ungarn. Men dukkede op på den amerikanske skakscene i 1890 som ukendt og stærk spiller. Inden 10 år var gået blev han anset for en af landets fineste skakspillere og skribent, dominerede skakken i Philadelphia og Chicago og udgav sit eget skakmagazin. Vandt mange stærke turneringer, herunder det amerikanske mesterskab en gang på trods af svigtende helbred. Flytter i 1906 tilbage til Europa, forsvinder igen helt fra skakbilledet og dør i Budapest i 1925 som 65-årig.

  Bogen bygger på omfattende research. F.eks. indeholder bogen 227 partier af Kemeny, hvor almindelige databaser indeholder cirka 35 partier. Bogen virker veldokumenteret.
  Om forfatteren: amerikansk skribent, bor i New York. Har udgivet et antal skakbøger og mere end 100 artikler om skakhistorie
   

  Mere info »
 • Stephen Davies: Samuel Lipschütz A Chess Biography (McF)

  Stephen Davies: Samuel Lipschütz A Chess Biography (McF) På fjernlager 489,00 DKK Inkl. moms

  Stephen Davies, 2015, McFarland   Hardback (stort format), 408 sider, engelsk

  Samuel Lipschütz blev født i Ungarn i 1863, og emigrerede til New York i 1880. Her spillede han i Manhattan og New York´s skakklubber. Ofte som klubmester, senere i 1892 vandt han det amerikanske mesterskab ved at besejre Jackson Showalter. Denne tabte han matchen til i 1895, da tuberkulosen havde fået tag i ham. I forsøget på at finde en kur imod tuberkulosen drog han i 1904 til Tyskland, men døde der i 1905. Bogen behandler hans opvækst i Ungarn, hans senere liv og selvfølgelig hele hans skaklige karriere med 249 partier inkluderet / ole knudsen
   

  Mere info »
< 1 2 >

Kurv

Kurven er tom I alt0,00 Vis/Rediger kurv

Billige leveringspriser

Udbringning: 

* "til erhvervsadresse 39 kr"


* "til privatadresse 59 kr" 


* Leveret i GLS pakkeshop 39 kr.

Dette valg sker direkte under betaling i shoppen

 

 

 

Vi er Dansk Skak Unions egen specialforretning,der sælger skakbøger, brikker, brætter, ure og andet tilbehør til både spillere, klubber, skoler, institutioner og private.