Kurv

Kurven er tom I alt 0,00 Vis/Rediger kurv

Varegrupper

Løfberg: Larsen bind 1, 1935-1965 Indbundet luksusudgave (HB)

9788792772046

Lagervare - levering 2-5 hverdage 799,00 DKK Inkl. moms
Jan Løfberg: Dette er luksusudgaven Indbundet (garnhæftet,helbindsbog med smudomslag, imiteret læder, læsebånd og topsnit. 1100 sider, størelse 17x24 cm. mange sorthvid billeder i bogen. Masser af ukendte partier og matriale i bogen. Første bind i 3 bindsserie.

En lille tekst prøve: WILLIS PLACE I slutningen af 1959 flyttede BL fra Brønshøj til Indre By. Jens Enevoldsen skaffede “Larsenmand”, som han yndede at kalde sin efterfølger, en lejlighed i ejendomskomplekset i Studiestræde 13. Larsen flyttede ind i november på 1. sal til venstre. Til en start uden telefon, men hvis man ringede til Palæ 7070, kunne man hos snedkermester Hee lægge besked til stormesteren. Af naturlige årsager kom Larsen og Enevoldsen til at se en del til hinanden i de følgende år. Særligt slutspil hyggede de sig med, men der blev naturligvis også studeret åbninger og afprøvet ideer i lynpartier. Aldersforskellen mellem Mester Jens og BL var 28 år, og derfor kunne den gamle mester hæve pegefingeren med samme autoritet som en streng fader. Forholdet var kammeratligt og varmt. Enevoldsen betragtede sig selv som læremester, men det er nu alligevel interessant, at han de følgende år leverede nogle af sine allerbedste resultater! Den unge Bent var også en fin pædagog, og den gamle mester var formentlig mere lydhør, end han lod ane overfor sine københavnske skakkammerater. Enevoldsen levede i store dele af sin tilværelse udelukkende af skak, selv om han altid havde gang i alle mulige og umulige andre forretninger. Med hensyn til det sidste gør Arne Larsen (Bent Larsen bror, red.) opmærksom på en interessant detalje: »Jeg besøgte Bent på Københavnsture i 1959 og 1960. Har kun mødt Jens Enevoldsen én gang der, hvor han venligt inviterede på restaurant, som om det var ganske normalt i kredsen. Blandt hans ”ideer” var med Bent at stifte et lille tagrenoveringsselskab, da han kendte et ”fluidum”/materiale egnet til at tætne tage med. Det blev kun til en stabel visitkort, jeg så!« Enevoldsen havde en vis indtægt via sine skakbøger og skakklummer til dagbladet Politiken. Rigtig professionel skakmester kunne man egentlig ikke kalde ham. Dog er det uomtvisteligt, at netop i 1960erne havde Enevoldsen kronede tider på Politiken, hvor han kunne få enhver artikel om Danmarks verdensberømte skakspiller i sin avis. Enevoldsen leverede en perlerække af artikler – sjove, underfundige, lærerige, tankevækkende og oplysende, men desværre også alt for private. Dette sidste er et helt kapitel for sig, og det vil blive beskrevet i detaljer i bind II. BL havde som bekendt endnu ikke droppet studierne, men i slutningen af 1950erne og begyndelsen af 1960erne var der så mange interessante ting, der kunne rykke en ung mand i det indre København i retning af en mere sorgløs og bohemeagtig tilværelse. Det var en brydningstid, hvor Danmark på afgørende punkter...

 

 

 

Vi er Dansk Skak Unions egen specialforretning,der sælger skakbøger, brikker, brætter, ure og andet tilbehør til både spillere, klubber, skoler, institutioner og private.